Constructia care trebuia sa schimbe fata Europei. In fata acestei minuni, turnul Eiffel ar fi parut o jucarie de metal

In 1889, inginerii si oamenii de stiinta nu se luptau in smartphone-uri tot mai performante, tablete geniale sau masini care se conduc singure.

In acel an, Parisul se mandrea cu cea mai inalta structura construita vreodata de om, turul Eiffel, iar asta era un mot de gelozie in Londra.

Asa ca englezii au strans cei mai destepti ingineri si au chemati cei mai buni arhitecti pentru a construi un turn mai mare, mai spectaculos si mai impunator decat simbolul din Paris.

Zeci de proiecte au aparut imediat ca propuneri din partea celo mai buni 68 de arhitecti britanici, iar cel al lui Stewart, Maclaren si Dunn a castigat.

Singura conditie pentru ca acest turn sa intre in competitie era sa fie mai inalt decat cel din Paris, iar acesta in depasea cu 65 de metri.

Din nefericire, dupa ce s-au ridicat numai 40 de metri pe locul unde astazi se afla stadionul Wembley, din cauza structurii instabile, totul a inceput sa cada, iar visul londonezilor din acel moment s-a distrus odata cu esecul turnului.

Daily Mail a reusit insa sa dea peste cateva dintre proiectele inscrise in concurs in acel moment. Curios lucru, insa cateva dintre ele au devenit aproape reale astazi, pentru ca seamana cu cateva constructii extrem de spectaculoase ale momentului.

               

Sursa: YODA.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s