Victorii peste victorii, mandrie peste orice altceva

Orice roman poate fi si campion
Si poate ajunge mai sus de locul 2 (Voltaj – MSD2)

Dupa reusitele la Jocurile Olimpice de la Londra, Romania s-a facut din nou remarcata la Jocurile Paralimpice. Romanul nostru, Eduard Carol Novak, a obtinut singurele medalii ale Romaniei la Jocurile Paralimpice din istorie. Cu cele doua medalii ale sale: aurul la urmariri si argintul la contratimp individual, Eduard devine un fel de Neil Armsrtong al persoanelor cu handicap din Romania. A reusit sa ne dovedeasca tuturor ca, indiferent de greutatile peste care dai in viata, tot tipul poti gasi puterea de a le birui si de a ajunge campion.

„Imprejurarile ma vor ajuta sa ajung unde vreau, sa las o urma in sportul romanesc, in istorie”, a spus Novak cu cateva luni inainte de plecarea la Londra si asta a facut. Si-a tinut fagaduinta fata de un popor roman alimentat de madria de a fi biruitor si a scris o fila importanta in istoria sportului romanesc.

Povestea succesului Lui Novak este, insa, cutremuratoare si emotionanta. In urma cu saisprezece ani, si-a pierdut laba piciorului intr-un accident de masina. Fusese, in ultimii 10 ani, campion national la patinaj viteza. Pentru multi trecerea de la campion la om care nu isi mai poate practica sportul pe care il iubea atat de mult nu este posibila, insa Eduard nu a vrut sa renunte. Si-a schimbat perspectivele, dar oviectivele au ramas aceleasi astfel incat s-a apucat de ciclism. Și iata-l acum, dupa atatia si atatia ani de munca devenind campionul unei lumi intregi. E un exemplu pentru toate generatiile urmatoare atat in materie de sportivi cat si in general. Un exemplu de om perseverent, iubitor de sport si, totodata e un exemplu de campion. Daca stau sa ma gandesc nu gasesc o alta explicatie este mai indreptatita pentru cuvantul „luptator” decat Eduard Novak! In momentul de fata nu vad o alta explicatie.

Felicitari tuturor participantilor romani, Florin Cojoc, Eduard Carol Novak, Imre Torok, Naomi Ciorap, Samuel Ciorap si Dacian Makszin pentru ca au reprezentat drapelul Romaniei cu demnitate. Pentru noi ati fost si veti fi mereu niste invingatori.

Va multumim pentru ca ne faceti sa fim madri ca suntem romani!

Mai multe informatii gasiti pe pagina oficiala de Facebook a campionilor

Anunțuri

Un gând despre „Victorii peste victorii, mandrie peste orice altceva

  1. […] 2. Palas Vlad  – Premiul II […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s