Gandeste verde! Recicleaza pentru o Romanie verde!

Conservarea mediului înconjurător este cu siguranță un lucru la fel de important precum studierea propriei istorii, dacă nu chiar mai mult de atât!

scoala verde

Dacă prin studiul istoriei poți afla ce au făcut strămoșii tăi și poți vedea când și unde au greșit, prin studierea mediului aflăm nu numai în ce condiții au trăit ei, dar observăm și nivelul la care s-a ajuns astăzi și printr-o analiză pragmatică vedem și ce le vom lăsa copiilor noștri să respire, să bea și să admire.

Că tot aminteam de istorie, au trecut 2012 ani de când am început să ne contorizăm existența! În aceste 734.900 de zile nu cumva am început să fim mult mai atenți la propria persoană decât la grijile naturii? Evoluția tehnologiei se realizează în cadrul unui proces extraordinar de rapid, însă apa, pământul, resursele naturale și-au păstrat ritmul lor de la începuturi. Defrișăm fără a planta nimic în loc, folosim fără să mai reciclăm, poluăm și nici nu ne mai pasă de asta! Nu e cam mult? Sunt mii și mii de animale și plante care au ajuns pe cale de dispariție din cauza acțiunilor noastre, dar noi, oamenii, ne continuăm cursul (anormal!) fără nici cea mai mică remușcare, nu-i așa?

Mai conștientizăm oare cât de mult facem numai într-o zi de lucru? Mergi pana la birou, deci consumi benzină și emiți noxe. Încerci să faci un bilanț, dar nu îți iese, deci arunci câteva hârtii la gunoi și o iei de la capăt. Mai pe seară ieși cu colegii la o plimbare și, bineînțeles, cum nu prea sunt coșuri de gunoi prin pădure ce poți face? Arunci pe jos, că doar ce se poate întâmpla?!?!

Let’s think outside the box! Te-ai îmbogățit peste noapte și ți-ai construit o vilă de vacanță în mijlocul unei (foste) păduri, dar la ce folos dacă peste câțiva ani pământul se va surpa? Acum îți poți schimba toată mobila din casă o dată pe an și poți semna câte hârtii vrei pe la curieri sau la lucru, dar în ritmul ăsta ajuți la „evoluția modei” pentru copiii tăi. Cum? Păi dacă nu e hârtie îi trecem pe tablete și dacă lemn nu e atunci înviem moda „Stone Age”. Sună cam… horror, nu?

Edward Wilson spunea că dacă omenirea ar dispărea, lumea s-ar regenera la stadiul în care era acum 10000 de ani, dar dacă toate insectele ar dispărea, mediul înconjurător s-ar prăbuși în haos.

Clar, e timpul pentru o schimbare și trebuie să fi și tu parte din această schimbare! Cum poți face asta? În primul rând o poți face prin participarea la campania Școala pentru o Românie verde. Ce și-au propus cei de la ZIBO.ro susținuți de Aqua Carpatica în această campanie?

Și-au propus să ajute natura și astfel oferă în schimbul a fiecăror 10 tone de hârtie suma de 1000 de RON și în schimbul a 500 de peturi de Aqua Carpatica dau câte 50 de pixuri și 50 de caiete. Și cum asta nu putea să fie tot, în aprilie 2013 vom avea sub sloganul „un copil, un copac” Ziua Împăduririi – zi în care se vor planta 1.000.000 de copaci. Nu știu să fi fost în România nicio campanie care să aibă o asemenea amploare cu impact asupra mediului, deci nu putem decât să îi felicităm pe organizatori și să fim parte activă a campaniei! Dacă vrei să ajuți natura reciclează hârtia și peturile de Aqua Carpatica iar apoi du-le la centrele de colectare din școlile participante la campanie! Macar atât poți face pentru tot ce ți-a oferit natura, nu?

UPDATE: Pentru ca cei de la Zibo doresc sa ne implice pe toti in proiect, facem apel catre cei care pot sa colecteze o cantitate minima de 500 de kg de hartie sa trimita mail pe adresa eco@zibo.ro si in maxim 3 zile, prin partenerii Zibo se va ridica respectiva cantitate !

O campanie promovată de Blogal Initiative

Anunțuri

6 gânduri despre „Gandeste verde! Recicleaza pentru o Romanie verde!

 1. carmenfortis spune:

  Reblogged this on Jurnalul lui Petit and commented:
  ”You must be the change you wish to see in the world.” – Gandhi

 2. „dacă omenirea ar dispărea, lumea s-ar regenera la stadiul în care era acum 10000 de ani”? ai o parere foarte interesanta a propos de contributia omenirii la starea planetei
  Arunca o privire si aici: http://filme-carti.ro/filme/the-global-warming-swindle-2007-24278/

 3. aurelracautanu spune:

  Un articol extrem ed interesant1 Multumim frumos. Te vom tine la curent cu evolutia proiectului.
  Sa stii ca ne-am organizat astfel incat oricine sa se poata implica.
  Daca cineva colecteaza minim 500 de kg hartie, trimite email pe eco@zibo.ro si in maxim 3 zile, Zibo prin partenerii sai, va ridica cantitatea respectiva de hartie. In procesul verbal de predare primire, cel care va preda va specifica scoala pentru care face predarea! 🙂

  • notadesubsol spune:

   Multumesc pentru aprecieri! Sper ca v-a placut articolul si totodata sper sa aiba si un impact! Ma gandesc la un prieten care ar putea sa dea spre colectare cate ceva, insa nu stiu daca are deja materialele! O sa il sun, ii trimit link cu articolul si ii dau si un e-mail in care sa-i zic de campanie. Acum updatez si postarea pentru a face anuntul 😉 O zi frumoasa!

 4. ziborianul spune:

  Uite ce premiu am obtinut! Ti se datoreaza si tie. Multumim frumos: http://www.youtube.com/watch?v=vJg3GFiPeSs&feature=youtu.be

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s