Rusia a creat primul său android femeie (FOTO, VIDEO)

Rusia a creat primul său android femeie (FOTO, VIDEO)

De curând, iniţiativa Rusia 2045 a prezentat primul android despre care creatorii spun că va ajuta la elaborarea unor metode de transplantare a minţii umane în computere.

Aşa se face că Alissa este primul android femeie creat de ruşi. Mulţumită unei măşti de silicon ce îl alcătuieşte faţa, robotul este destul de realist la prima vedere. Totuşi, spre deosebire de alţi androizi, care pot avea peste 30 de puncte de articulaţii, Alissa are numai opt, care par să fie de ajuns pentru a-i permite să îşi mişte gura şi ochi.

Rusia a creat primul său android femeie

Momentan, ruşii au dezvoltat doar capul androidului care, pentru o oarecare mobilitate este amplasat pe un manechin dotat cu roţi. De asemenea, Alissa are unele dotări de bază care îi permit sincronizarea mişcărilor gurii în funcţie de cuvintele rostite de sintetizatorul de voce. „Pseudo inteligenţa artificială utilizată este rudimentară şi permite doar interacţiuni simple. Sistemul de recunoaştere vocală nu are nevoie de instruire pentru anumite persoane, dar poate fi sensibil la pauzele şi volumul vorbirii”, a explicat Mikhail Shcherbakov.

În modul teleprezenţă, operatorii folosesc Skype pentru a comunica cu lumea exterioară. Camerele de luat vederi din ochii Alissei oferă un flux video, în timp ce operatorul foloseşte căşti. În prezent, compania realizează un set de teste cu sisteme simple de electroencefalografie, cu scopul de a-i permite operatorului să conducă robotul folosind doar gândurile.

Mai jos puteţi urmări mişcările pe care le poate întreprinde şi Alissa, dar şi modul în care a fost creată faţa ei.

Sursa + VIDEO

Anunțuri

2 gânduri despre „Rusia a creat primul său android femeie (FOTO, VIDEO)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s