Pe jos de la Targoviste la Roma

Românul care a plecat pe 9 octombrie, pe jos din Târgoviște spre Roma în încercarea de a promova valorile, traditia și istoria românilor, a ajuns în Slovenia. Prin proiectul pe care el însuși l-a intitulat „Speranta unui vis”, scriitorul și publicistul Adrian Melicovici, în vârstă de 45 de ani, reface traseul lui Badea Cârțan, care a mers pe jos până la Roma pentru a vedea Columna lui Traian.

„Nu cu miliarde se face o campanie turistică pentru ţara ta, ci cu doar câteva mii de euro, bătând din poartă în poartă şi străbătând oraşe foarte frumoase. Să nu mai fim aşa de marginalizaţi doar pentru că alţii nu ştiu să ne promoveze valoarea, istoria şi tradiţia”, scrie Adrian Melicovici pe blogul pe care ține un jurnal de călătorie. La plecare el a fost asistat și încurajat de autorirățile locale și județene, care l-au urmărit cum se îndepărtează din Vama Târgoviște. Deși și-a început călătoria alături de un prieten, care îl însoțea cu mașina, în scurt timp bărbatul a rămas de unul singur, întrucât autoturismul s-a defectat. De fiecare dată când a avut acces la internet el a postat pe blog impresii de călătorie și fotografii de pe drum. Până acum Adrian Melicovici a parcurs aproximativ 30 de km pe zi, a traversat România, Ungaria și o parte din Slovenia și speră să ajungă la Roma în jurul datei de 15 decembrie.

„Greutatea din rucsac cred că depăşeşte bine 16-17 kg şi nu pot renunţa la nimic deocamdată. Încerc să văd de ce anume m-aş putea dispensa dar nu văd încă…totul îmi e util…iar rucsacul simt că cedează… bretelele s-au întins…iar umerii mei suferă de durerea apăsării…dar şi de fericirea regăsirii…deşi merg continuu…fac fotografii peste tot aproape din instinct…am prins şi inundaţiile de ieri dimineaţă, slovene”, scrie românul în ultumul articol postat pe blogul său, pe 7 noimebrie. În ciuda greutăților, el își arată în continuare hotărârea și ambiția de a finaliza călătoria de peste 2000 de km. „Nu pot fi învins de răutăţile nimănui şi nici de oboseală…sunt hotărât să pun măcar o fărâmă din Europa la respect…să se audă în tot universul de Târgoviştea mea şi de ţara mea … merg îndârjit pe drum şi oboseala dispare. […] Sunt puternic şi încrezător…ştiu bine ce fac…şi mai ştiu că cu puţin înainte de Crăciun voi dărui tuturor românilor SPERANŢA UNUI VIS!”, își încheie Adrian Melicovici relatarea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s