Azi scoala nu se mai concentreaza atat de mult pe „a invata” ci pe „a invata sa inveti”

            În societatea contemporană, şcoala trebuie să răspundă zi de zi unor întrebări şi sarcini din ce în ce mai provocatoare, care decurg din nevoia tot mai mare a copiilor de a şti, de  a afla. Azi şcoala nu se mai concentrează atât de mult pe „a învăţa” ci pe „a învăţa să înveţi”, iar într-o vreme în care nici o zi nu mai seamănă cu cealaltă, într-o societate în care oamenii sunt tot mai diferiţi, cu personalităţi şi aspiraţii de o varietate infinită, deprinderile de a accesa şi a combina informaţii sunt vitale şi trebuie formate cât mai de timpuriu. Şcoala şi oamenii ei încearcă să ţină pasul cu vremurile, să le insufle copiilor dorinţa de a şti, de a construi, de a se dezvolta, pe sine înşişi, precum şi viaţa din jurul lor, o viaţă în care tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în prezent. Tehnologia este cea care pune oamenilor la îndemână instrumente moderne de cunoaştere şi învăţare, iar istoria îi învaţă pe copii că folosirea tehnologiei de ultimă generaţie a produs salturi spectaculoase în evoluţia economică, politică sau culturală a popoarelor.

    În prezent omenirea face salturi spectaculoase în fiecare zi prin folosirea tehnologiei iar dorinţa de a o cunoaşte şi a o stăpâni coboară zilnic la vârste tot mai mici. Prin curiozitatea şi ingeniozitatea specifice vârstei, copiii pot folosi tehnologia pentru a se dezvolta iar astăzi învăţarea fără folosirea PC nu mai este de conceput. Prin  conţinuturile şi competenţele specifice ce se pot forma prin studiul său, istoria este o ştiinţă care ar putea devein mult mai accesibilă studierii de către elevi prin intermediul calculatorului şi a accesului instant la internet. Călătoriile virtuale prin epoci şi spaţii istorice diverse ar fi mult mai facile şi pline de substanţă, legăturile între informaţii şi semnificaţii ar deveni evidente până şi în mintea celui mai plictisit elev, cu condiţia ca ele să se poată desfăşura nu printre planşe decolorate de vreme ci prin interfaţa interactivă a calculatorului care să dea libertatea de a “călători” printre informaţii şi imagini pentru fiecare elev în parte.

            Considerăm că iniţiativa “PROFI”  de a dota şcolile cu calculatoare este mai mult decât binevenită, este dorinţa unor membrii ai comunităţii, şi ei părinţi la rândul lor, de a sprijini şi încuraja în orice fel ceea ce atât şcoala cât şi comunitatea au astăzi mai de preţ: copiii noştri, visele lor şi speranţa lor de a construi o lume mai frumoasă şi mai prietenoasă în care să trăim fericiţi cu toţii.

Profesor de istorie și educație civică,
Daniela DANU

           De fiecare data cand faci cumparaturi din magazinele PROFI primesti la casa un bon fiscal (cel pe care iti sunt trecute cumparaturile) si un bon nefiscal pe care este mentionat numarul de puncte pe care le poti dona (indiferent de valoarea cumparaturilor primesti un bon in valoare de 10 puncte si, daca achizitionezi produse participante la promotie, celor 10 puncte se mai adauga si altele – vezi aici lista sponsorilor editiei 2012).

           Tot ce trebuie sa faci ca sa ajuti Scoala gen. nr. 6 Iacob Muresianu sa castige laboratorul de informatica este acela de a scrie pe bonul nefiscal faptul ca donezi acele puncte Scolii Generale Nr. 6 Iacob Muresianu, Brasov si sa introduci in urna bonul! Astfel ii vei ajuta pe actualii prichindei sa aiba super-laboratorul lor!

           Mecanismul campaniei poate fi vazut aici si alte detalii despre cum poti promova o scoala le gasesti pe BlogalInitiative!

Dacă vă întrebați cum mi-am promovat școala până acum vă arăt câteva fotografii după care vă spun ce am postat pe blog 😉

Am oferit zambete celor care au completat bonurile nefiscale

Am oferit peste 150 de zambete celor care au completat bonurile nefiscale pentru Scoala Gen. nr. 6 Iacob Muresianu

Afisul zambetelor

Afisul zambetelor

                 Pe langa aceste zambete oferite in semn de multumire, am mers din clasa in clasa impreuna cu profesoara de istorie sa ii anuntam pe pitici cum isi pot ajuta scoala sa castige laboratorul. Totodata, am postat si urmatoarele materiale pe blog:

Am facut tot ce mi-a stat in putinta  in campania „PROFI te premiaza! powerd by Vodafone pentru a le aduce prichindeilor un laborator si, de ce nu, urmatoarele postari de pe blog sa le postez de pe un iPad oferit de PROFI sau de pe un Galaxy Mini 2 de la Vodafone 😉

Anunțuri

3 gânduri despre „Azi scoala nu se mai concentreaza atat de mult pe „a invata” ci pe „a invata sa inveti”

  1. O iniţiativă de nota 10 ! Felicitări !

  2. bursucel spune:

    Frumos gest. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s