ABSURD: În Facultatea de Jurnalism N-AU VOIE să intre… jurnaliştii. Ce anunţ a postat Decanatul

În Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, din cadrul Universităţii Bucureşti, a fost postat un anunţ care interzice accesul jurnaliştilor în incintă. Asta deşi peste jumătate dintre studenţii de acolo se pregătesc să devină jurnalişti şi mulţi dintre ei lucrează deja în presă.

Anunţul a fost postat la avizierul din clădirea Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) de pe Bulevardul Iuliu Maniu. Fotografia a fost făcută luni, de Elena Muche, o jurnalistă a unui post de televiziune care este, în acelaşi timp, masterandă a facultăţii. Afişul este semnat de decanul FJSC, Viorica Păuş.

Tânăra povesteşte că a intrat în facultate luni şi: „Pe toți pereții erau afișate avertismente cu privire la jurnaliști, redactate în data de 11 iulie 2013 de Decanat. Când am făcut această poză, paznicul a sărit pe mine ca ars, cum că: ”Nu am voie să fac poze în instituție fără acordul decanului”. De asemenea, când a fost informată decana cu privire la ”o eventuală jurnalistă”, a început să facă valuri în toate sălile de curs, în care aveau loc înscrierile la licență.”

Până la ora publicării articolului, la numărul de telefon al secretariatului, postat pe site-ul instituţiei, nu a răspuns nimeni.

Un articol de Miruna Bardulete publicat pe B365

Anunțuri

3 gânduri despre „ABSURD: În Facultatea de Jurnalism N-AU VOIE să intre… jurnaliştii. Ce anunţ a postat Decanatul

  1. Diana şi Dan spune:

    Acum iertat să fiu, dar, personal, consider că măsura este justă și de bun simț. La modul în care se face presă în zilele noastre în România și eu le-aș interzice viitorilor jurnaliști orice contact cu actualii. Dacă-i molipsitor ?

  2. kuvinte spune:

    Eu cred ca se incearca o reorganizare a spiritului jurnalistic.Poate,asa cum spunea si Diana si Dan,nu vor ca jurnalismul viitor sa fie afectat de cel prezent.Sa ii invete sa fie un fel de jurnalisti de biserica,fara chestii enervante,prea mult tam-tam,scandal si alte-cele.
    Eu zic sa asteptam noua serie de jurnalisti,sa vedem ce-o sa iasa:)!
    Sa fim seriosi!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s