Ultimul zburator – lansarea trilogiei „Promissum”

„Ultimul Zburator” este un film independent, realizat in totalitate din finantare privata. Acest eveniment cinematografic marcheaza un moment important, fiind prima parte a trilogiei „Promissum”, prima trilogie in Realism Magic realizata vreodata in Romania. Toti cei implicati in realizarea acestui film au fost fascinati de povestea lui: Un mit clasic al culturii romane, mitul Zburatorului, spus sub forma unui basm modern. Echipa si actorii au realizat acest proiect pentru ca AU INDRAZNIT SA CREADA!

Povestea

In mitologia romana Zburatorul este un demon de o frumusete rapitoare, care, tulbura mintile si simturile fetelor tinere facandu-le sa tanjeasca dupa iubire. El este considerat de asemenea, o semidivinitate erotica ce simbolizeaza toate formele de sexualitate , a femeilor care tanjesc dupa placerile trupesti. Zburatorul, patrunde prin mijloace oculte in casa si in viata victimei, activitatea sa transpunandu-se in initiere sexuala. In literatura universala, Zburatorul este cunoscut si sub numele de Incubus.

In anul 2012, cand oamenii traiesc intr-o lume dezvrajita si nu mai cred in povesti si-n Zburatori, ultimul dintre acestia, Zanoni, s-a refugiat intr-un vechi conac boeresc, transformandu-se intr-un personaj misterios “care plimba fetele noaptea cu motorul” oferindu-le clipe de placere trupeasca. Intr-o seara, din intamplare, Zanoni ajunge la concertul unei fete, Eliza, cea care-i va schimba radical perceptia asupra vietii si a existentei sale de Zburator. Eliza este o frumoasă tânără de 22 de ani, cântăreaţă de muzică dance/house care se află la debut în industria muzicală. Ea este sustinuta si iubita de Catalin, fiul patronului unui important trust media, dl. Gelu Stroenescu.

Intre Zanoni si Eliza se va infiripa o poveste de iubire, in care aceasta va fi purtata intr-o calatorie initiatica in lumea Zburatorilor. Ea se va auto-cunoaste, va invata sa-si infrunte fricile si mai important, isi va redescoperi trecutul. Astfel ,lumea fantastica se va uni cu cea reala intr-o poveste desprinsa parca din nuvelele magice ale lui Mircea Eliade.
Filmul “Zburatorul” este o frumoasa poveste de iubire ce transcede timpul si spatiul, prezentand o lume fascinanta, demult uitata de o societate atat de cufundata in intunericul materialismului.

De ce „Ultimul zburãtor”?

Pentru că acesta a fost mereu un simbol al marii culturi române, fie că vorbim de capodopera lui Ion Heliade Rădulescu sau de “Calin: File din poveste”. Zburătorul era în mitologia populara romaneasca o fiinţă fantastica închipuită ca un spirit rău, care chinuiește noaptea, în somn, fetele nemăritate și femeile măritate de curând. Zburătorul era o personificare a dorului de bărbatul iubit, a dragostei intense față de ființa iubită. Se considera că „zburătorul” era un bărbat care, în timpul vieții, a fost respins de o femeie și care, după moarte, bântuie femeile de pe Pământ, dar mai ales pe cea care l-a refuzat. Era considerat simbolul iubirii neîmpărtășite.

Acest film se adresează românilor cărora le pasă de soarta noastră, celor cărora le pasă de copiii lor şi de viitorul lor. El se adresează românilor care tac şi privesc cu durere, cum cultura noastră se scufundă mai repede ca Titanicul; cum mediocrităţile şi mizeria iau locul valorilor şi frumuseţilor; cum batjocura, vulgaritatea şi superficialitatea domină mass-media şi influenţează din ce în ce mai mulţi membrii ai tinerei generaţii. Ne dorim ca „Zburătorul” să se adreseze publicului, ce încă mai are un cuvânt greu de spus.

 Zburãtorul în mitologia universalã

Charles Walker - Incubus (1870)

Mitul Zburatorului nu este prezent doar in folclorul romanesc ci si in alte mitologii.

De exemplu, in folclorul german, Zburatorul este regasit in Alp.

In folclorul britanic, tatal lui Merlin era un Zburator.

De asemenea, trasaturi importante ale Zburatorilor se aseamana cu unele caracteristici ale zeului roman Mercur, cu ale zeului grec Hermes, sau cu ale zeului nordic Loki.

Lansarea filmului

O coloană de 110 de motociclişti a traversat Bucureştiul pentru a anunţa lansarea trailerului oficial al filmului „Ultimul Zburător”, în regia lui Ovidiu Georgescu, partea I a primei trilogii Fantasy realizată în România.

Un alai zgomotos de motociclisti a urmat traseul urmat, Bd. Kiseleff – Pţa. Charles de Gaulle – Pţa. Victoriei – Sos. Stefan cel Mare – Sos. Mihai Bravu – Garden Pub Terasa Berarilor, parcurs în condiţii optime; zburătorii moderni au atras privirile curioase ale trecătorilor. Cluburile Chopper Academy, Slow Riders şi Free Riders au fost cele care au răspuns afirmativ manifestului.

La eveniment au participat peste 400 de persoane, dintre care reprezentanţi ai mass-media, bloggeri, colaboratorii şi echipa, dar şi pasionaţii de film românesc.

Petrecerea a început cu proiecţia celui mai recent videoclip al trupei Holograf, “Roua dimineţii”, care  conţine imagini din film. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală Promissum şi a fost susţinut de Premier Palace Group, NEI Guard, Dacris, Visual Strong Impression, Forpeople, Nonsintetic şi InterComFilm, iar MC-ul Marius Bălăşoiu a fost cel care a întreţinut atmosfera pe tot parcursul serii.

Lansarea evenimentului poate fi urmarita integral aici cu sprijinul Hostway

ultimul zburator

Sursele articolului: anzhelamovies, Site-ul oficial Ultimul zburator, live2web

Anunțuri

Un gând despre „Ultimul zburator – lansarea trilogiei „Promissum”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s