Facebook poate prezice daca vei fi parasit(a) de iubit sau iubita in urmatoarele 60 de zile

Facebook poate prezice daca vei fi parasit(a) de iubit sau iubita in urmatoarele 60 de zile

Cercetatorii Fecebook si cei de la Universitatea Cornell au descoperit o formula care prezice daca un cuplu se va desparti pe durata a 60 de zile urmarind activitatile lor pe reteaua de socializare.

Jon Kleinberg, un specilist in IT de la Universitatea Cornell si Lars Backstrom, un inginer in cadrul Facebook au analizat profilurile a 1,3 milioane de utilizatori de Facebook care precizau ca se afla „intr-o relatie” cautand o formula care sa prezica persoana cu care se aflau intr-o relatie, relateaza www.businessinsider.com.

Echipa de cercetatori din cadrul acestui prouiect a realizat ca pentru a afla cine cu cine se afla intr-o relatie pe Facebook cheia o reprezinta „dispersia” retelei de prieteni. Ce inseamna asta?

Numarul total de prieteni pe care un cuplu ii imparte este un indicator slab al relatiei romantice dintre cei doi. Cel mai bun indicator al unei relatii este ceea ce cercetatorii numesc „dispersie”.

Aceasta masoara prietenii comuni, dar si prietenii mai „indepartati” ai unui individ, cu care comunica mai putin. Un grad ridicat de dispersie presupune ca prietenii comuni ai unui cuplu nu sunt strans conectati intre ei.

Partenerul romantic al unui utilizator e ca un pod intre lumile sociale ale acelui individ„, sustine Kleinberg. Atunci cand aceasta formula de dispersie nu identifica corect partenerii, reiese ca relatia are probleme.

Acest algoritm de dispersie a fost capabil sa identifice in mod corect partenerul unui utilizator in 60% dintre cazuri.

Astfel, un cuplu care se declara pe Facebook ca fiind „intr-o relatie”, insa nu are un grad ridicat de dispersie pe Facebook are cu 50% mai multe riscuri sa se desparta in urmatoarele doua luni decat un cuplu cu o dispersie ridicata.

In imaginea de mai jos cuplul este usor de identificat pe Facebook in functiile de nucleele de prieteni. Spre exemplu, pentru utlizatorul aflat in centrul diagramei, cele doua nuclee aflate deasupra sa si in drepta sa reprezinta prietenii apropiati si colegii de munca, in timp ce partenerul se afla in stanga-jos a imaginii.

Anunțuri

9 gânduri despre „Facebook poate prezice daca vei fi parasit(a) de iubit sau iubita in urmatoarele 60 de zile

 1. Oare poate Facebook sa-mi spuna cand sunt spionat si cand toate datele mele se contorizeaza?!

 2. Dan spune:

  Deci dacă declari că ești într-o relație dar nu socializezi cu câteva mii de feisbuciști, îi clar !, relația-i pe ducă…
  Ciudat, dar am o opinie contrară…
  be) eu dacă fac parte din tribul celor care-au jurat să nu-și facă Facebook în veci, n-am nicio șansă să mă cuplez vreodată ? Că, vorba aia : nu te dispersezi, nu exiști, nu ?

  • notadesubsol spune:

   Salut, Dan! Din păcate în ziua de azi devine din ce în ce mai populara sintagma „dacă nu ești pe Facebook, nu existi”. Noi, cei care ne folosim de Facebook suntem diferiți. Eu, unul, nu sunt adeptul like-urilor pentru animale sau fețe drăguțe(pardon, despuiate pentru că alea strâng sute de like-uri în 10 minute), al share-urilor ctu speranța ca un copil va fi vindecat dacă clickuiesc eu un butonaș. Eu, unul folosesc facebookul pentru chat și pentru câteva grupuri din care fac parte să mai aflu ceva noutăți. Asta înseamnă că o să mă despart de partenera mea în fiecare zi? Pentru că nu am dat un like :O? :)) Nu cred, dar prin articolul ăsta am vrut să trag un semnal de alarmă referitor la intimitatea pe care (nu) o avem pe internet…

 3. Cristian spune:

  -Deacord Dl.Dan , dar vezi tu retelele de socializare sint bune pentru publicitate , se vede prin multi ochi ,restu e o cacialma pentru mase , unde participa la cel mai mare stoc de date informationale personale(te vinzi).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s